В Україні сільськогосподарські відходи майже незатребувані...



Олександрівська громада Донеччини не відповідає на запити щодо ...
В Україні сільськогосподарські відходи майже незатребувані. Маса накопичення соломи становить за рік 80-100 млн тонн, найчастіше ці відходи спалюють або використовують лише в тваринництві, для підстилки або в якості прикормки. Тим не менш, за даними статистики, в Україні спостерігається деяке зростання в області виробництва паливних пелет, хоча слабка інформованість населення та керівників підприємств про можливості пелет перешкоджає швидкому зростанню даної галузі. Досвід європейських країн показує, що основним стимулом у розвитку альтернативної енергетики є державна підтримка.
У нашій країні ринок біопалива формується за рахунок ентузіазму приватних підприємств. Більше того, орієнтація промисловості на природне паливо, низькі ціни на газ і вугілля не стимулюють розвиток виробництва пелет. Іншим варіантом альтернативного палива можна назвати ДМЕ (диметиловий ефір). Він володіє рядом достоїнств: вихлопи дизеля, що працює на ДМЕ в шість разів менше стандарту ЄВРО-4, в чотири разів менше за викидами твердих частинок і вуглеводням, ДМЕ як хімічна речовина набагато нешкідливіше дизпалива і бензину. Сировина для його виробництва може служити природний газ, вугілля, біогаз, деревні відходи.


Виробництво ДМЕ в світі постійно зростає і на даний момент склав десятки мільйонів тонн. У Швеції та Данії громадський транспорт переведений на ДМЕ. До Другої світової війни активно велися розробки синтетичного бензину, на якому під час війни літала німецька авіація. Згодом розробки припинили і повернулися до них в даний час на увазі нових екотенденцій. Синтетичний бензин, вироблений з природного газу, кращі якості в порівнянні з натуральним, вихлоп двигуна, що працює на синтетичному бензині, нешкідливіше. Його можна проводити через ДМЕ. Спеціально розроблені каталізатори перетворюють ДМЕ в синтетичний бензин з октановим числом 92.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Цікаві факти про енергозбереження

Топ-10 способів енергозбереження вдома

Енергозбереження – важливе завдання по збереженню природних ресурсів.